Om Arbis - din livescen i Norrköping

EN AV LANDETS BÄSTA MUSIKSCENER

Arbis är äntligen tillbaka - publiken och artisterna likaså. Nu är vi redo för nästa steg, att ta plats bland Sveriges bästa musikscener. Besök oss för konserter och livemusik i världsklass eller hyr våra lokaler för era privata fester eller företagsevent.

Norrköping är en stad där vi gillar att gå ut och träffa varandra. Arbis ska vara en plats där man känner sig hemma varje gång vi har artister på besök eller annat event!

Norrköping lyser upp till 
hösten när ”Kultureliten” tar över Arbis!

Sveriges äldsta amatörscen ska bli en av landet bästa musikscener.

Efter år av tystnad kom publiken tillbaka, artisterna också. Nu är det återuppväckta teaterhuset Arbis redo för nästa steg, att ta plats bland Sveriges bästa musikscener och bli en i raden av t ex Pustervik i Göteborg och Katalin i Uppsala.
I höst tar det nystartade Driftbolaget över verksamheten och fastighetsägaren är nöjd.

”Äntligen har vi hittat en långsiktig lösning för huset. Med dessa proffsiga människor har vi uppnått våra tre mål som vi satte i samband med att vi förvärvade fastigheten 2023. Tillsammans bevarar vi Arbis anrika scen, dörrarna är fortsatt öppna för Norrköpingsborna och tillsammans skapar vi en hållbar ekonomisk grund för huset så det kan fortsätta finnas där för kommande generationer”, säger Tjoffe Sjögren.

Driftbolaget består av en rutinerad trio som har kontaktnät och erfarenhet från konsertbranschen efter att ha varit verksamma både lokalt och nationellt i decennier.

”Jag har arrangerat konserter i Norrköping sedan 1999 på Skandiateatern, Crescendo, Kulturkammaren, Louis De Geer m m . Att nu, 25 år senare, efter några år som anställd på världens största bokningsbolag Live Nation, få vara med och driva ett eget spelställe i hemstan känns stort”, säger Uno Friedner som tidigare drivit bokningsbolaget Appelgren Friedner med sin fru Lisa Appelgren, även hon en av delägarna i Driftbolaget.

”Jag kommer från Göteborg och minns hur Norrköping blomstrade med Bråvallafestivalen och Where’s the music?. Sen blev det tyst. Visst, det händer grejer på både Louis De Geer och Arbis, men vi behöver en scen med kontinuitet och självförtroende, en unik avsändare. Något att räkna med som får artisterna att längta hit”, säger Lisa som även kommer att jobba kvar som agent för Live Nation.

Driftbolagets tredje delägare heter Johan Doverhjelm och har en bakgrund i restaurangbranschen från bl a lokala klassiker som Munken och Otten, och driver nu Harrys. 
”Norrköping är en stad där vi gillar att gå ut och träffa varandra. Arbis ska bli en plats där man känner sig hemma varje gång vi har artister på besök eller annat event”, säger Johan.

Arbis lokaler kommer att ses över och man ska ha öppet för konserter samt uthyrningar för privata fester och företagsevent. 
Driftbolaget tar över i höst och den dagliga verksamheten kommer att skötas av underhållningschefen Unn Rudolfsson, som tidigare jobbat med de största artisterna via produktionsbolagen All Things Live och Jubel. Men redan inom kort kommer man att börja släppa namn från höstens program. 
Eller okej då, redan nu kan nämnas Den Svenska Björnstammen, Maja Francis samt internationellt erkända José González.